Monetizează Site-ul Tău WordPress pe Steemit prin Steempress! (Ghid Complet)

Distribuiți conținutul mai departe!
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
Una dintre cele mai mari dileme atunci când vine vorba de conținut scris și publicat pe internet ține de forma de monetizare. Indiferent cât de binevoitori sau generoși suntem în a oferi idei și concepte prin textele noastre, la un moment-dat ne dorim să primim o compensație financiară pentru efortul pe care îl depunem și pentru timpul pe care îl petrecem scriind. Soluția cea mai populară, dar dăunătoare pentru experiența de lecturare, implică plasarea de reclame pe pagină. Este o modalitate simplă și care realizează un compromis între conținutul oferit gratuit și introducerea unei taxe de acces.

Însă eu consider că aceste practici nu reprezintă abordarea cea mai bună sau corectă față de cititor: în primul rând, reclamele apar uneori cu obligația de a oferi informații statistice detaliate despre audiență, preferințe și comportamente; în al doilea rând, citirea poate fi îngreunată de prezența reclamelor și timpul de încărcare al paginii crește semnificativ odată ce sunt adăugate bannere speciale. Uneori vorbim și despre "native advertising", o practică prin care articolele în sine sunt reclame pentru produse - ceea ce compromite credibilitatea în persoană și în obiectivitatea conținutului.

Din același motiv am apelat la un sistem de donații pentru Lumea Cripto și, în spiritul temelor prezentate, sunt acceptate doar criptomonede. Dacă va exista cineva care va găsi conținutul util și va fi dispus să răsplătească efortul, atunci voi fi bucuros să accept o donație. Dar până în acel moment, am găsit o cale de mijloc avantajoasă și care nu afectează site-ul sau integritatea ideilor prezentate în articole: Steempress.

Articolele Publicate prin WordPress Sunt Postate Automat pe Steemit!

Într-unul din primele articole de pe site am vorbit despre Steemit ca alternativă pentru Facebook. Este o rețea de socializare construită pe un lanț de blocuri propriu și care rulează generând o criptomonedă numită Steem. Curatorii de conținut distribuie zilnic aceste valute către articolele pe care le consideră de calitate, iar utilizatorii le răspândesc mai departe prin aprecieri și schimburi. Pe scurt, dacă scrii articole bune și ești apreciat de comunitate, like-urile pe care le primești se cuantifică în criptomonede pe care le poți folosi pentru a cumpăra produse și servicii, sau pentru a le schimba în Bitcoin pe platforme precum Binance.

Așa va arăta interfața blogului tău Steemit odată ce finalizezi procesul de instalare - articolele publicate pe WordPress și conectate prin Steempress vor fi automat integrate în contul tău Steemit.

Este dificil să scrii separat pe site-ul tău WordPress (care primește o indexare mai bună în motoarele ce căutare, în funcție de setările tale) și pe Steemit (unde ai acces la o comunitate de entuziaști care îți pot remarca și răsplăti conținutul). Însă o echipă de programatori s-a gândit să creeze un plug-in numit Steempress prin care toate articolele nou-publicate prin WordPress să fie încărcate automat și pe contul de Steemit. Este modalitatea ideală de monetizare a conținutului dintr-o sursă suplimentară externă, dar și de extindere a colecției de articole indexate de lanțul de blocuri Steemit.

Un blogger obișnuit ar putea să nu fie interesat să publice conținut separat pe Steemit, așa că poate opta pentru ca eforturile sale să apară și acolo, în speranța că vor găsi o audiență nouă și vor primi o remunerare corectă. Sau cineva ca mine care își dorește să publice cât mai mult pe ambele platforme are ocazia de a duplica articolele pentru a fi citite de ambele segmente de public - nu trebuie să mai neglijez o parte pentru a o mulțumi pe cealaltă și am ocazia de a aprecia cum și unde am parte de aprecieri mai pozitive.

Cum Să Instalezi și Să Pui în Funcțiune Steempress

1. Crează-ți un cont de Steemit. Accesezi acest link, alegi dacă preferi un cont gratuit (care solicită înregistrarea cu numărul de telefon și se validează într-un interval de timp care poate atinge 2 săptămâni) sau unul plătit, alegi un nume de utilizator și faci setări minime (adaugi o fotografie și o descriere pentru a le sugera celorlalți utilizatori cu cine au de-a face și ce fel de conținut pot citi pe contul tău).

2. Instalează plugin-ul Steempress pe site-ul sau blogul tău WordPress. Este un procedeu rapid care durează mai puțin de un minut.

3.    Intră în setările noului plug-in instalat și completează câmpurile cu numele tău de utilizator de pe Steemit și cheia secretă care permite accesul de publicare (din secțiunea Wallet-Permissions-Posting). Tot aici trebuie să alegi 5 etichete pentru postările tale (eu am pus steemromania, romania, cryptocurrency, bitcoin și romanian - trebuie neapărat să folosești literă mică pentru a fi citite). Poți alege și dacă vrei ca monetizarea să se realizeze doar în Steem Power sau o combinație egală de Steem și Steem Power. Există și opțiunea de a fi generos prin refuzul remunerației, dar în situația în care monetizarea reprezintă întregul scop, atunci nu se pune problema.

4.   Scrie un nou articol în WordPress și bifează căsuța "Publish to Steem" din interfața de editare. La apăsarea butonului de publicare, conținutul va apărea automat în contul tău de Steemit. Felicitări, tocmai ai realizat o procedură externă de remunerare care poate la fel de bine să îți sporească numărul de cititori și urmăritori!

Atenție la utilizarea tagurilor: primele 5 scrise în interfața de WordPress vor deveni automat etichetele de promovare pe Steemit, iar primul dintre ele determină categoria din care postarea va face parte. Spre exemplu, acest articol are ca primă etichetă "blog" și a fost încadrat pe Steemit ca atare.

 

Pentru articolele scrise în limba română se recomandă folosirea tagurilor steemromania, romania, dtuberomania, romanian și/sau altele asociate comunității. Întotdeauna vă puteți profila pe ceva mai general precum blog, lifestyle, life, funny, opinion, sau news, însă publicului mai larg de care vă bucurați nu va ajunge să lectureze conținutul așa cum ar face-o nativii din comunitatea românească. Toate tagurile se scriu cu literă mică penru a ușura tranziția între codul WordPress și limbajul Markdown folosit de Steemit.

Odată publicate, articolele nu vor mai fi actualizate și pe Steemit. Prin urmare, este important să aveți grijă la pași și conținut de prima dată, astfel încât să nu apară probleme ulterior. Aveți o săptămână la dispoziție pentru a edita manual în interfața Steemit, iar după acest timp conținutul este înscris în lanțul de blocuri al rețelei de socializare și devine definitiv.

 •  
  2
  Shares
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Share:
Scris de Vlad Costea
Fondator al site-ului Lumea Cripto, entuziast al criptomonedelor și student doctorand care scrie o teză despre descentralizarea guvernanței internetului (împotriva voinței profesorului coordonator). Îmi place să scriu și în timpul liber colaborez cu Litecoin Foundation pentru newsletterul lunar, dar și cu revista NIVELUL2 (unde recenzez jocuri retro). Am aflat prima dată despre Bitcoin în anul 2014 când studiam la Paris și mi s-a cerut să realizez o prezentare despre tehnologia care stă la baza lui, dar am fost prea fraier să cumpăr câteva unități și trebuie să mă obișnuiesc cu ideea că am ajuns prea târziu la petrecere și nu voi deveni niciodată milionar în criptomonede. Din fericire, scopul meu nu este îmbogățirea și cred mai degrabă în puterea tehnologiei de a schimba felul cum tranzacționăm valori, semnăm contracte și interacționăm cu tehnologia.